Menu

Pensioenlogica voor onafhankelijk pensioenadvies

Begeleiding pensioen-transitieplan

Als onafhankelijk pensioenadviseur heb ik (Dirk-Jan Plate) in 2019 deze website gelanceerd vol met specifieke informatie over de Wet toekomst pensioenen (WTP) en dus het nieuwe pensioenstelsel. Daarnaast is er de Pensioenlogica – website met onder andere een kennisbank en veel andere pensioenonderwerpen. 

Ik geef pensioenadvies aan werkgevers, ondernemingsraden, arbeidsrecht advocaten en HR-professionals. Het vinden van praktische pensioenoplossingen voor complexe pensioenvraagstukken is mijn specialiteit.

Het opstellen en communiceren van een pensioen-transitieplan is zo’n complex pensioenvraagstuk. Een belangrijke vraag hierbij is: “Wat betekent de vernieuwing van het pensioenstelsel voor de werkgever en werknemers op de korte en lange termijn?” Aan het antwoord op deze vraag en andere vragen (zie de onderstaande pensioenwijzer) kan ik u helpen.  

Pensioenwijzer

                                         Pensioenwijzer

 

Onafhankelijk pensioenadviseur

Omdat Pensioenlogica objectief en zonder inmenging van pensioenuitvoerders adviseert komen werkgever en werknemers tot het beste resultaat. Ik adviseer dus volledig onafhankelijk. 

Netwerk van nieuwsgierige adviseurs

Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik blijf onderzoeken en schrijven. Vervolgens pas ik de opgedane theorieën toe in de praktijk waarna ik ze weer verder verbeter. 

Ik volg de pensioentransitie op de voet, publiceer over pensioen gerelateerde onderwerpen en schreef onder meer het boek ‘Pensioenoplossingen bij ontslag‘. Daarnaast heb ik een groot netwerk van specialisten op complementaire gebieden, zodat wij elkaar kunnen ondersteunen en inspireren.

Netwerk pensioenspecialisten

Advies bij een pensioen-transitieplan

Advies en hulp nodig bij het opstellen, communiceren van een pensioen-transitieplan en/of de beoordeling van het implementatieplan?

Neem contact op