Menu

Pensioenlogica voor onafhankelijk pensioenadvies

Begeleiding pensioen-transitieplan

Pensioentransitieplan.nl is een initiatief van pensioenrecht adviseur Dirk-Jan Plate van Pensioenlogica. Dirk-Jan Plate CPC is onafhankelijk pensioenadviseur voor werkgevers, ondernemingsraden, arbeidsrecht advocaten en HR-professionals. Het vinden van (pensioen)oplossingen voor complexe en/of afwijkende pensioenvraagstukken is zijn specialiteit.

Het opstellen en communiceren van een pensioen-transitieplan is zo’n complex pensioenvraagstuk. Hiervoor is Dirk-Jan bij uitstek gekwalificeerd. Hij heeft tevens de kennis en ervaring in huis om het implementatieplan van de pensioenuitvoerder te beoordelen. Een belangrijke vraagstelling daarbij zal zijn: “wat betekent het voorstel voor de werkgever en werknemers op de korte en lange termijn?” Met zijn gereedschap, een direct toepasbare pensioen-juridische kennis op fiscaal en civiel vlak, komt hij tot pensioenoplossingen.

Onafhankelijk pensioenadviseur

De opdrachtgevers van Pensioenlogica zijn werkgevers, personeelsvertegenwoordigers of ondernemingsraden. Pensioenlogica bemiddelt niet in pensioenproducten waardoor er geen samenwerkingsovereenkomsten met pensioenuitvoerders worden aangegaan. Een bewuste keuze en de manier om volledig onafhankelijk het voorstel van de pensioenuitvoerder (het implementatieplan) enkel en alleen vanuit het belang van de opdrachtgever (werkgever,  ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging) te beoordelen.

Netwerk van nieuwsgierige adviseurs

Plate’s nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat hij blijft onderzoeken. Hij vertaalt theorieën naar een praktische oplossing. Bovendien blijft hij zijn leven lang leren. De postacademische leergangen (Pensioenrecht en Fiscaal Pensioenrecht Vrije Universiteit Amsterdam) zullen worden aangevuld. Hij volgt de pensioentransitie op de voet, publiceert over pensioen gerelateerde onderwerpen en schreef onder meer het boek ‘Pensioenoplossingen bij ontslag‘. Daarnaast weet hij zich omringd door een groot netwerk van specialisten op complementaire gebieden, die elkaar kunnen ondersteunen en inspireren.

Netwerk pensioenspecialisten

Advies bij een pensioen-transitieplan

Advies en hulp nodig bij het opstellen, communiceren van een pensioen-transitieplan en/of de beoordeling van het implementatieplan?

Neem contact op